Botox / Vistabel / Bocouture

Botox Kråksparkar

Minimalt invasiva rynkoravslappnande behandlingar som Vistabel® används för att ta itu med dynamiska rynkor och linjer orsakade av muskelrörelser. Ett populärt område som våra patienter vill slappna av och släta ut är området runt ögonen.

Det är inget fel med att ha skrattlinjer och rynkor under ögonen när man ler. Men för många blir dessa linjer med tiden djupare och mer märkbara, och de tar bort från naturliga skönhetspunkter i vårt ansikte som våra munnar, ögonbryn och ögon.

Kråksparkar är rynkor markerade i ögonvrån. Till skillnad från uttryckslinjer eller rynkor på andra ansiktsområden kan kråksparkar verka mer uttalade eller djupare på din hud. De främsta orsakerna till kråkavgift är: 

  • En förlust av hudens elasticitet och kollagen som uppstår med åldern
  • UV-exponering
Kråksparkar går under många vanliga namn, inklusive:
  • Skrattrader
  • Karaktärslinjer
Och även mer tekniska namn:
  • Duchenne markörer
  • Orbikulära sammandragningar av ögat
  • Kantallinjer i sidled
Och medan “karaktärslinjer” och “skrattrader” låter lite mer smickrande, pekar de fortfarande på samma sak – ett oundvikligt tecken på att du börjar bli äldre.

Din ansiktshud sträcker sig som ett gummiband på grund av dess elasticitet. När den komprimeras eller dras, återgår den till sin ursprungliga form. Men när du åldras förlorar din hud denna elasticitet, vilket är anledningen till att vissa kroppsdelar börjar hänga och rynkor börjar bildas. En primär orsak till detta är att vår kropps produktion av elastin och kollagen (som ansvarar för elasticiteten i din hud) minskar med åldern.

Upprepade muskelsammandragningar från att kisa, höja ögonbrynen eller rynka pannan gör att din hud viker sig och får sig, vilket gradvis leder till linjer i ansiktet.

Även om UV-exponering och ålder spelar en nyckelroll i bildandet av kråksparkar, kan kråksparkar, som nämnts, förekomma i alla åldrar. Till skillnad från andra rynkor kan kråkfötter faktiskt dyka upp i mitten av tjugoårsåldern; ännu tidigare hos vissa individer som inte ägnar sig åt bra hudvård. Men hur som helst, de är oundvikliga.

Anledningen till att de kan dyka upp tidigare i livet när andra typer av rynkor dyker upp senare när du åldras beror på ett tunt hudlager och brist på oljekörtlar som omger dina ögon. Eftersom din hudelasticitet runt detta tunna hudlager minskar, kan din hud inte studsa tillbaka till sitt ursprungliga tillstånd som den en gång brukade göra.

Botox är en snabb behandling (cirka 10 minuter) som verkar under hudens yta. Det minskar temporärt underliggande muskelaktivitet som leder till kråksparkar, pannlinjer och måttliga till svåra rynkor hos vuxna för att förbättra deras utseende. BOTOX-behandlingen med fina nålar injiceras direkt runt dina ögon nära kråksparkar. Även om skott inte stör dig, kommer läkaren sannolikt att föreslå is eller annat aktuellt bedövningsmedel för att bedöva området före proceduren. När huden är bedövad börjar läkaren injektionsprocessen.